Aquarel?


Aquarel is een mooi medium om mee te werken, soms onvoorspelbaar en niet de eenvoudigste manier van schilderen maar je kan er zoveel voldoening uithalen. Zoals alle andere schildersmaterialen is aquarelverf in de loop der jaren fors veranderd. In het verleden hadden we niet het zeer ruime aanbod van kleuren en merken. Voor sommigen is dit verwarrend en totaal zinloos voor anderen een uitdaging om aan de slag te gaan met deze bijna onuitputtelijke mogelijkheden. Ik had in een ver verleden eens een doosje Winsor & Newton Cotman gekocht met 12 kleuren en dat heeft jaren in de kast gelegen, na onze verhuis naar een woning vol licht en met een mooie tuin wilde ik iets creatiefs gaan doen met de vele vrije tijd die ik heb en ik begon te experimenteren met aquarel. Ik ging ook een cursus volgen om wat meer technieken aan te leren. Al gauw ging ik zoeken, experimenteren maar vooral veel oefenen en proberen om diverse thema's op papier te krijgen. Tijdens deze zoektocht leerde ik vele materialen kennen waaronder papier, penselen en fantastische aquarelverf. Het blijft een eeuwige zoektocht naar onderwerpen en stijlen. Dieren blijven mijn favoriete onderwerp net als bloemen en planten. Toch wil ik me niet vastpinnen op een paar zaken maar ga steeds verder in mijn zoektocht naar mooie te schilderen dingen.

Ik probeer om mijn eigen stijl te ontwikkelen en probeer de platgetreden paden te vermijden. De basis van aquarel blijft dezelfde het uitwerken van een werk is heel persoonlijk en dat is juist wat het schilderen met aquarel zo plezant maakt. 

Werk in de kijker

Regenboog Lori's

Derwent Inktense potloden op Hahnemühle "The collection" papier 100% Katoen 30 x 40 cm

Naar een foto van Geertrui Schoutteten. (Urbex madame Zsazsa)Regenboog Lori's

Acryl?

Na enige tijd begon ik ook te werken met acryl, ik kreeg een doos vol tubes en ging daarmee aan de slag. Ook daar ging ik op zoek naar beter materiaal en kwam bij Sennelier terecht. Ik was al zeker van hun aquarelverf maar probeerde tot mijn grote tevredenheid hun Sennelier Abstract uit en was zeker overtuigd van de kwaliteit en de kleuren

Olieverf?

Na meer dan 30 jaar kreegik opnieuw de smaak te pakken om ook met olieverf aan de slag te gaan, soms heb je iets in je hoofd zitten wat je liever met een ander medium maakt. Ik heb geen momnet getwijfeld om ook daar naar Sennelier te gaan en kocht hun Rive gauche, net als de aquarelverf en de acryl mooi van textuur en heel vol van kleuren.